Articole

Muncitorii care lucrează în agricultură pot merge în Germania în anumite condiții

2 minute necesare pentru a citi articolul

Pentru a preveni compromiterea recoltelor în acest an, 4000 de muncitori sezonieri din Europa de Est ar urma să fie acceptați să intre în Germania în această lună și luna viitoare, conform unei acord la care au ajuns, joi, ministrul agiculturii Julia Klöckner (CDU) și ministrul de interne, Minister Horst Seehofer (CSU), transmite web.de

Presa germană notează că ministerul de interne a impus reguli stricte în cazul muncitorilor sezonieri pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Germania și că acestea afectează în mod special muncitorii din România.

Muncitorii ar urma să fie acceptați să intre în grup sau să călătorească cu avionul. Ar urma să fie verificată și starea lor de sănătate. În cazul în care vor fi indicii de infectare cu coronavirus, intrarea în Germania va fi refuzată. Muncitorii veniți să ajute la recoltare ar urma să lucreze separat de ceilalți angajați timp de 14 zile de la sosire și nu vor avea voie să părăsească locul de muncă.

Suplimentar, ținta guvernului este să atragă la muncile agricole pentru lunile aprilie muncitori din rândul șomerilor, studenților, solicitanților de azil. Ministrul agriulturii a declarat că trebuie identificată o soluție pragmatică împotriva infectării. La rândul său, ministrul german de interne a afirmat că este important pentru a crea condițiile ca statul și economia să funcționeze pe durata epidemiei.

Fermierii germani, în special cultivatorii de sparanghel, au tras numeroase semnale de alarmă în ultimele săptămâni, avertizând că riscă să rămână cu recolta pe câmp.

Pe data de 17 martie, presa germană a scris că Asociația cultivatorilor de sparanghel din Germania se teme că va pierde o bună parte din recolta din acest an și solicită un permis de trecere pentru muncitorii angajați în acest an pentru a ajuta la recoltare, majoritatea acestora, circa 85 la sută, urmând să vină din România.

Potrivit sursei citate, din cauza crizei generate de coronavirus, sute de muncitori din România nu au putut călători în Brandemburg, a declarat, Jürgen Jakobs, președintele Asociației cultivatorilor de sparanghel. Din cei 2300 de muncitori angajați, 85% ar fi trebuit să vină din România, restul din Polonia.

Germania este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa, după Italia și Spania. Potrivit worldometers.info, Germania înregistra joi iseara 84,415 de cazuri de infectare, cu 6,434 mai multe față de ultima raportare. Numărul deceselor a urcat la 1,090, cu 159 mai multe față de ultima raportare.

Sursa Foto: Newsromania.net

 

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *