Articole

Muncitorii de la Fabrica din Găești s-au infectat cu Covid-19 pentru că au încălcat regulile de transport, susține premierul Orban

1 minute necesare pentru a citi articolul

Două angajate ale fabricii de frigidere din Găești au fost depistate cu Covid-19, fiind internate de câteva zile. Alți 100 de salariaţi au fost testați, reieșind că 32 sunt, de asemenea, infectați, fără a prezenta simptomatologie specifică COVID-19.

Alți șapte muncitori de la o fabrică de confecţii din Focşani (provin din Sri Lanka) au fost diagnosticați cu COVID-19, fiind internați.

Premierul Ludovic Orban a susținut, luni seara, că nu se poate spune că ar exista o problemă generalizată la nivelul industriei producătoare, și că motivul pentru care sunt raportate cazuri de infecții cu Covid-19 printre muncitorii unor societăți are legătură strict cu faptul că se încalcă normele de protecție care au fost instituite la nivel național, și pe care, altfel, majoritatea angajatorilor și angajaților le respectă.

„La Găișeti, nu măsurile care vizează procesul de producție sau protejarea angajaților a constituit o problemă, ci modul deficitar în care s-a organizat transportul muncitorilor. O mare parte dintre angajați locuiesc în localitățile din jurul Găieștiului, iar fabrica le asigură transportul, de la locul de muncă acasă și de acasă la locul de muncă. Înțeleg că unii dintre angajați mai încălcă aceste reguli, în sensul că s-au deplasat și cu alte mijloace de transport decât cele autorizate, și de aici situația”, a spus Orban, într-o intervenție la B1TV.

Premierul a mai adăugat că respectarea regulilor reduce riscul de răspândire a virusului, și că la toate marile companii la care a fost în zivită, măsurile de protecție sunt respectate cu strictețe.

Orban a mai spus că le-a cerut reprezentanților Instituției de Control Trafic Rutier, Inspecției în Muncă, Direcției de Sănătate Publică etc. să fie prezente în teren să urmărească respectarea normelor impuse pentru protejarea sănătății publice.

 

Sursa Foto: Arctic

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *