Articole

”N-au constatat că s-au adoptat legile Educației, trebuia menționat. Să vadă că am făcut pași”/ Declarația, în ziua cu 15.000 de protestatari în Capitală și alte mii în țară/ Ministra Deca a scos salariile profesorilor din legile Educației

2 minute necesare pentru a citi articolul

Klaus Iohannis i-a mustrat pe sindicaliștii din învățământ, joi, în declarații de presă făcute în comuna Cristian din Sibiu, unde se afla împreună cu președintele Germaniei. Acesta a spus că ”nimeni n-a constatat că s-au adoptat legile Educației” și că ”trebuia menționat și acest lucru”.  Iohannis a mai spus că ”cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași”.

Declarația președintelui a fost făcută în ziua cu 15.000 de protestatari în Capitală și alte câteva mii în mai multe județe din țară”. De menționat că ministra Educației, Ligia Deca, a scos salariile profesorilor din legile Educației la care Iohannis face referire. Detalii, pe EduPedu. 

Iohannis le-a transmis părinților ”să aibă încredere” pentru că lucrurile se vor rezolva. Președintele a mai spus că dacă se uită în jur vede o Românie educată, că mai este de lucru, dar că cei mici nu trebuie să vadă ”doar trecutul și nevoile prezentului, ci oportunitățile viitorului”:

  • Solicitările dascălilor sunt întemeiate, poate chiar puțin greu de înțeles de ce dascălii sunt o categorie foarte puțin și oferă comunității tot, și persoana, și cunoștințele, și dăruirea pentru educația tinerei generații. Însă, în același timp, lucrurile nu pot fi corectate de azi pe mâine. Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot face repede. Negocierile trebuie să se ducă în așa fel încât să se ajungă la o decizie comună și trebuie văzut ce e fezabil. Sindicatele cer întotdeauna foarte mulți bani. Asta nu e o problemă care se poate rezolva instant. Dar părerea mea e că se vor rezolva într-un viitor nu foarte îndepărtat. Am rămas puțin surprins că nimeni din cei care au organizat greva n-au constatat că în acest timp s-au adoptat legile Educației. Trebuia menționat și acest lucru. Eu sunt foarte mulțumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut normală. Parlamentul a înțeles importanța acestei legi. Mi-aș fi dorit ca cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași. Iar părinților și copiilor le spun: ”Aveți încredere” căci lucrurile se vor rezolva. Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie educată. Nu toți sunt gata educați, mai avem ceva de lucru. Trebuie să avem grijă să nu cunoască copiii doar trecutul și nevoile prezentului, ci și oportunitățile viitorului, este o lume care vine cu provocări imense, îmi doresc ca românii să facă față”, a transmis președintele Klasu Iohannis.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *