ArticolePolitica

Ne-am înțeles cu Orban să avem candiați comuni în unele județe. Propunerile USR pentru Primăriile de Sectoare nu sunt bătute în cuie. Încă negociem

2 minute necesare pentru a citi articolul

Dacă luni premierul Ludovic Orban se plângea că USR-iștii au trecut peste negocierile cu liberalii, desemnându-și pe cont propriu candidații pentru primăriile de sectoare, liderul USR, Dan Barna a ieșit marți seară să spună că, de fapt, negocierile nu s-au încheiat.

Barna a subliniat că a avut între timp o nouă întâlnire cu Ludovic Orban și că s-au pus de acord în privința colaborării pentru desemnarea unor candidați comuni în unele județe din țară, dominate de PSD. Dan Barna a mai precizat, de asemenea, că nici propunerile USR pentru primăriile de sectoare nu sunt bătute în cuie, existând încă loc de negociere cu reprezentanții PNL.

„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem susține și propunerile PNL, sau că nu continuăm negocierile. Propunerile noastre pentru primăriile de sectorare nu sunt bătute în cuie.  Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri… Noi vrem să arătăm că avem soluții”, a comentat Dan Barna, precizând că negocierea cu PNL continuă.

Liderul USR a dezvăluit că în mod cert în unele județe din țară, precum Doljul, care e dominat de PSD, se va miza pe un candidat comun, pentru ca USR și PNL să-și crească șansele de a câștiga primăria.

„În județe din Moldova și din Sud, profund psd-izate, în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi batut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot in alianta. Dar există locuri unde filialele PNL trebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a comentat Barna, la Digi24.

Reprezentanta PNL, Alina Gorghiu, a spus și ea că „situația sanitară actuală impune politicieni responsabili și formule sănătoase”, și că alianța cu USR pe modelul actual aplicat pentru Primăria București  (referire la candidatura lui Nicusor Dan), ar trebui să funcționeze și la primăriile de sectoare.

„N-am ascuns preferința aceasta, pentru formula de alianță, astfel încât să putem scoate monopolul PSD din București. Din diverse orgolii, data trecută când eu și domnul Blaga eram președinții PNL, negocierile cu USR au fost un fiasco. Poate unele din motive îmi aparțin și mie, poate unele le aparțin celor de la USR, dar istoria aceea ar trebui sa ne arate acum calea de urmat. Nu ar  mai trebui să lăsăm Bucureștiul cu primari de sectoare PSD, de aceea am vrut cu USR calea dialogului constructiv (…)”, a spus Gorghiu la Digi24.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *