Articole

Nepurtarea măștilor de protecție trebuie sancționată și va exista un Ordin care să prevadă „fapta” și „panelizarea”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Nepurtarea măștilor în spații închise nu va mai fi tolerată fără a fi sancționată, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunțând că se lucrează la un Ordin care va reglementa atât „fapta” cât și „penalizarea”, relatează Agerpres.

Prezent la punctul de frontieră Nădlac I, ministrul Vela a spus că la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii este în lucru „documentul” care prevede măsurile coercitive în privința obligaţiei purtării măştii.

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici, sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru trebuie stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a spus Vela.

Despre cuantumul amenzilor, ministrul a precizat că: „este stabilit în lege, doar trebuie Ordonul care să implementeze fapta şi penalizarea”.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea. (Marcel Vela, Ludovic Orban)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *