Articole

Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România

2 minute necesare pentru a citi articolul

Update Ora 13.51: Ministrul Apărării a declarat că a fost verificată o zonă foarte mare și confirmă că s-au găsit bucăți care ar putea fi drintr-o dronă, însă nu reprezintă o amenințare pentru populație.

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a afirmat Tîlvăr.

„Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și zonă crescută. (…) Nu s-a pus problema (evacuării) ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a mai declarat ministrul.

Știrea inițială: Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat informaţia pentru Antena 3 CNN.

Potrivit primelor informaţii, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, ceea ce înseamnă că drona s-a prăbuşit pe teritoriul României.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după atacurile de noaptea trecută asupra porturilor de la Dunăre ale Ucrainei.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, se află la fața locului, potrivit informațiilor G4Media.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cincu, că „nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”, dar sunt atacuri foarte aproape de graniță, cum s-a întâmplat astăzi la 800 de metri de graniță. „Suntem alerți, suntem atenți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați”, a subliniat președintele. Detalii aici.

Amintim că mai mulți locuitori din Chilia Veche, România, au declarat că în cursul nopții de marți spre miercuri au avut loc explozii peste Dunăre, în localitatea ucraineană Chilia Nouă, care au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul românesc.

Citește și Sătean român din Plauru: „Vreau să spun că nu mă simt în siguranţă aici. Sunt pe malul românesc şi nu mă simt în siguranţă”

Citește și VIDEO Explozii în Chilia Nouă, în Ucraina, peste Dunăre / Bombardamentele intense, filmate de localnici de pe malul românesc / Atacul cu drone asupra Ismail a durat trei ore

 Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.