ArticolePolitica

Nu aveţi încredere în decizia instituţiilor statului?

1 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, îl întreabă miercuri pe şeful statului dacă are încredere în instituţiile statului, după ce Klaus Iohannis a anunţat că va contesta decizia prin care a fost amendat de CNCD.

„Iohannis şi încrederea în instituţiile statului! În discursul de ieri, Klaus Iohannis ne spunea că partidele de opoziţie sunt de vină pentru că ‘erodează autoritatea statului’. Azi, Klaus Iohannis consideră că amenda primită de la CNCD e una ‘profund’ politică şi anunţă că o va contesta! Păi cum vine asta, domnule Iohannis? Nu aveţi încredere în decizia instituţiilor statului? P.S. Acelaşi comportament ca şi în 2016 referitor la decizia instanţei care îl privea direct – Iohannis contesta decizia dată în procesul casei din Sibiu”, a scris Tăriceanu miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat miercuri de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 5.000 lei, pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.

Şeful statului a fost sancţionat pentru declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Camera Deputaţilor a proiectului legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

Administraţia Prezidenţială a informat că Iohannis va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, considerând că este una „profund politică”. (Sursa: Agerpres)

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

Președintele Iohannis consideră amenda primită de la CNCD una ”profund politică” și anunță că o va contesta în instanță

Val de sancțiuni aplicate de CNCD. Klaus Iohannis, sancționat cu amendă contravențională în valoare de 5000 de lei pentru declarațiile despre maghiari/ Traian Băsescu, amendat cu 6000 de lei pentru o serie de afirmații despre romi

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *