Articole

”Nu este posibil ca un furnizor privat de imagistică medicală să realizeze în iulie servicii de trei ori mai multe decât a reușit spitalul județean”

1 minute necesare pentru a citi articolul

40% din fondurile alocate pentru investigațiile medicale paraclinice şi pentru internările de o zi vor fi returnați la buget după ce Spitalul Județean Vâlcea nu a reușit să-i cheltuie, relatează Agenția de presă Rador.

Alin Voiculeț, președintele CAS Vâlcea, dă exemplul unui cabinet de imagistică medicală, vecin cu spitalul județean, care a avut o activitate de trei ori mai mare decât instituția publică.

”Nu m-ar surprinde dacă investigațiile medicale, operațiile paraclinice efectuate de unicul furnizor de servicii medicale private nu ar fi peste serviciile medicale efectuate de aceste două unități sanitare publice. În condițiile în care dotările cu aparatură și personalul de specialitate nu sunt nici pe departe comparabile.

Nu este posibil ca un furnizor privat de imagistică medicală, vecin cu spitalul județean de urgență vâlcea să realizeze în iulie servicii de imagistică medicală de trei ori mai multe decât a reușit spitalul județean”, spune președintele CAS Vâlcea.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea susține că cauza e dată de lucrările de modernizare care se desfășoară în toate secțiile unității.

”Spitalul are în acest moment proiecte în derulare de reabilitare și modernizare la nivelul tuturor secțiilor, Noi suntem într-o situație fără precedent”, susține directorul medical al spitalului, Răzvan Costinea.

 

 

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *