ArticolePolitica

Nu este rezonabil ca PNL să condiţioneze unitatea de susţinerea unor politicieni care au avut cârdăşii profunde cu PSD

2 minute necesare pentru a citi articolul

Negocierilor dintre PNL și Alianța USR-PLUS, privind desemnare candidaților comuni pentru primăriile de sectoare, nu merg în direcția dorită – a lăsat să se înțeleagă și preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu.

USR-iștii au ieșit recent să-și anunțe candidații la primăriile de sectorare, fără a ține seama de doleanțele PNL. După ce Ludovic Orban și-a exprimat nedumerirea în spațiul public, liderul USR, Dan Barna a revenit cu precizarea că „negocierile” cu PNL nu s-au încheiat și că propunerile de candidaturi lansate din partea Alianței nu sunt „bătute în cuie”.

Preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a devoalat, vineri, temeiul neînțelegilor privind desemnarea candidaților comuni.  Voiculescu sugerează că propunerile PNL nu sunt agreate de colegii săi din Alianță, pentru că „persoanele” dorite de liberali sunt conectate cu PSD.

„USR-PLUS îşi doreşte candidaţi comuni curaţi pentru Bucureşti. Putem împreună să scăpăm Bucureştiul de PSD? Dacă domnul Orban crede într-adevăr că ‘singurul adversar este PSD’, PNL nu trebuie să insiste asupra unor persoane care au avut legături directe şi puternice cu PSD în ultimii 15 ani. Nu este rezonabil ca PNL să condiţioneze unitatea de susţinerea unor politicieni care au avut cârdăşii profunde cu PSD. Cele mai mari piedici pentru candidaturi comune la Bucureşti sunt candidaturile potenţiale ale domnilor Dan Cristian Popescu şi Dan Croitoru”, a scris Voiculescu pe pagina de Facebook.

El a mers mai departe, precizând că Dan Cristian Popescu „a strâns o avere fabuloasă” de când lucrează în primărie şi are legături strânse cu PSD.

„Conduce primăria sectorului 2 din funcţia de viceprimar al domnului Toader, primar PSD. Şi a format şi coordonat majoritatea PSD-PNL în Consiliul Local sector 2. Domnul Dan Croitoru, de asemenea, s-a afirmat prin faptul că a fost un mare susţinător al domnului Vanghelie (PSD) în Consiliul Local sector 5. Astfel a devenit viceprimar şi mâna dreaptă a domnului Vanghelie. Fără astfel de candidaturi, negocierile pentru candidaţi comuni se pot finaliza rapid. Punem doar condiţii de bun simţ. Genul acesta de candidaţi nu sunt ‘adversari ai PSD’, dimpotrivă s-au dovedit a le fi prietenii lor buni şi loiali. Înţelegem să negociem orice, dar nu principii. Nu vom negocia niciodată în dauna oamenilor. Obiectivul nostru nu este doar să câştigăm cu sigla, şi în practică să nu schimbăm nimic. Obiectivul nostru este să schimbăm efectiv administraţia. Nu doar un primar cu altul. Nu doar un logo de partid cu altul. Iar pentru asta, câştigarea alegerilor este doar primul pas. Întrebarea cheie rămâne: dacă unitatea dreptei se împiedică în doi apropiaţi ai PSD-ului, oare dreapta mai este dreaptă?”, a scris Voiculescu.

Sursa Foto:  Inquam Photos / Octav Ganea/Vlad Voiculescu.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *