Articole

Nu putem renunța la programul de dezvoltare locală, chiar dacă a fost inițiat de PSD

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul USR, Dan Barna, a sugerat în mai multe rânduri că liberalii păstrează practica PSD – prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care constituia o resursă de la bugetul de stat pentru așa zișii baroni locali.

Premierul Ludovic Orban a răspuns, luni seara, într-o intervenție la B1Tv, că dintotdeauna au existat programe pentru sprijinirea investițiilor locale, chiar și pe vremea Convenției Democrate.

„De ce nu renunțați la acest program al PSD”, a fost întrebat Orban în cadrul emisiunii.

„Nu este prima oră când avem astfel de prograne de investiții pentru localități. Comunitățile locale au nevoie de infrastructură. Sunt multe localități, mai ales în mediul rural, care au nevoie de aceste investiții. Dacă nu dispui de infrastructură, este greu să atragi investitori, e greu să te dezvolți. Așadar, că vorbim despre lucrări de asfaltare, de canalizare, etc., este nevoie să le sprijinim. Sigur, am moștenit lista cu proiecte de la PSD, nu am făcut noi selecția, dar atâta timp cât investițiile sunt benefice, atât pentru mediul rural, cât și urban, vom permite să se realizeze. Desigur că le verificăm în prealabil. Nu am dispus plăți unde s-au prezentat proiecte care nu s-au realizat în integralitate, încercăm să impune o disciplină în această privință. Dar nu poți să nu susții un program de investiții care îmbunătățește calitatea vieții. Programe de genul acesta există încă de pe vremea Convenției (…). Întotdeauna a existat o resursă din bugetul central pentru investițiile din plan local”, a răspuns Orban.

Premierul a mai adăugat că în perioada următoare va demara încă un program de investiții, destinat extinderii rețelei de gaz:

„Într-un prim exercițiu bugetar vor dispune de 200 de milioane de euro, iar în următorul exercițiu bugetar de 800 de milioane de euro. Bani cu care sper să reușim să conectăm cât mai multe localități la rețeaua de gaz”.

 

Sursa Foto: Facebook (Dan Barna/Ludovic Orban)

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *