Articole

Nu s-a discutat despre sancțiuni

2 minute necesare pentru a citi articolul

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, transmite Agerpres.

Şedinţa este condusă de preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis.

Şedinţa a fost deschisă cu intonarea imnului naţional, cu ocazia Zilei Drapelului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni după şedinţa conducerii partidului că parlamentarii PNL care nu votează legea de eliminare a pensiilor parlamentarilor vor fi daţi afară din partid.

Ciucă a mai spus că în BPN a fost luată decizie în BPN ca toţi parlamentarii PNL să voteze pachetul de legi care cuprinde eliminarea pensiilor speciale şi a pensiilor parlamentarilor precum şi legea care interzice cumulul pensie-salariu, până miercuri, la închiderea sesiunii parlamentare şi a precizat că este posibilă o sesiune extraordinară, dacă vreuna va fi atacată la CCR.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat luni, după şedinţa conducerii partidului, că în PSD nu există o decizie privind excluderea din partid a celor care nu votează eliminarea pensiilor parlamentarilor şi că speră că şi la PNL faptul că apartenenţa la partid înseamnă şi disciplină de partid să fie suficient de important pentru a nu se ajunge la astfel de sancţiuni.

”Nu s-a discutat despre sancţiuni. Cel puţin, în ceea ce ne priveşte, am dovedit că avem o abordare firească de grup şi ne subsumăm intereselor generale ale societăţii”, a spus Lucian Romaşcanu.

El a precizat că în PSD nu s-a discutat despre niciun fel de sancţiune, pe votul privind eliminarea pensiilor parlamentarilor.

”Sper că şi la Partidul Naţional Liberal faptul că apartenenţa la partid înseamnă şi disciplină de partid să fie suficient de important încât să nu fie nevoie de sancţiuni”, a mai spus Romaşcanu.

Pe ordinea de zi a şedinţei comune a Parlamentului de luni se află şi solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea participării Armatei României la Operaţiunea Interflex a Marii Britanii cu până la 30 de militari, instructori şi personal de stat major.

De asemenea, agenda şedinţei mai cuprinde informările şefului statului cu privire la aprobarea intrării, staţionării şi operării detaşamentului din Macedonia de Nord pe teritoriul României, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO, cu privire la aprobarea participării Ministerului Afacerilor Interne la Misiunea Uniunii Europene în Armenia, pe parcursul anului 2023, aprobarea participării Armatei României la Misiunea Uniunii Europene de parteneriat militar în Niger (EUMPM NE), precum şi cu privire la aprobarea creşterii participării Armatei României la operaţia EUFOR Althea, în teatrul de operaţii Bosnia şi Herţegovina, începând cu luna octombrie.

Totodată, pe ordinea de zi se află şi modificări în componenţa unor grupuri parlamentare de prietenie şi comisii permanente comune.

Surse: Agerpres/ News.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.