Articole

Nu sunt de acord cu șomajul tehnic la bugetari. O reformă în instituțiile de stat s-ar putea face doar după ce trece epidemia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul Ludovic Orban și Ministrul Muncii Violeta Alexandru anunțau că lucrează la un proiect prin care bugetarii din instituțiile administrative ale statului să fie introduși într-o schemă de lucru cu program redus, urmând să fie plătiți sub forma șomajului tehnic. Într-o intervenție la Digi24, luni seara, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că „nu există așa ceva”.

„Nu există așa ceva. Nu este un proiect pe care eu să-l susțin în acest moment. Consider că în acestă etapă de criză, avem nevoie de fiecare om. De pildă, la Ministerul Finanțelor nu ne-am putea lipsi acum de nimeni, pentru că ne confruntăm cu o provocare în fiecare zi, aceea de a găsi soluții să fim la zi cu toate plățile. Și nu e ușor deloc”, a comentat Cîțu.

Ministrul a explicat că e conștient că a mai spus și în alte rânduri că este nevoie de o reformă în instituții publice, dar că în niciun caz aceasta nu poate fi făcută într-o astfel de perioadă.

„Am spus că e nevoie de o reformă, dar sigur nu când România e în plină luptă cu Coronavirusul. Putem să facem reformă prin digitalizarea instituțiilor, da, dar nu când vine vorba despre oameni. Consider că astăzi este dificil să vorbim despre asemenea măsuri. În primul rând pentru că nu poți să aplici unitar o asemena măsura. Maxim vom putea reveni la această discuție după ce va trece criza”, a spus Cîțu.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *