ArticolePensiisalarii bugetari

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii” / Ce spune despre o restructurare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat joi, la Digi24, că guvernul nu ia în calcul scenariul tăierii de salarii sau pensii, în contextul crizei economice care se întrevede. De asemenea, el a mai precizat că nici despre restructurări în sectorul bugetar nu se discută în acest moment.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii”, a declarat ministrul Finanțelor.

De asemenea, întrebat despre o posibilă restructurare de personal în sectorul bugetar, în contextul în care în privat aproape 800.000 de oameni au fost trimiși în șomaj tehnic, Florin Cîțu a spus că nu se discută acest lucru.

„Nu, în acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public”, a mai precizat ministrul, completând că totuși sectorul bugetar este ineficient.

El a spus că eforturile se îndreaptă către rezolvarea crizei din sănătate și a vorbit despre o rectificare bugetară, săptămâna viitoare, care să asigure fonduri pentru sănătate, echipamente, concedii medicale.

Citește și

Aproape un milion de contracte de muncă au încetat sau au fost suspendate începând cu 1 aprilie. Cele mai afectate sectoare: industria prelucrătoare și comerțul cu ridicata și amănuntul

Foto: Florin Cîțu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *