Articole

„Numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a sugerat, într-o emisiune la Antena3, că România ar avea o capacitate dublă de testare, deși lucrul acesta nu se întâmplă.

„Vreau să vă dau o informație. Pentru ziua de astăzi, numărul de teste duse în laboratoarele care fac teste de tip PCR a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că n-au fost solicitate mai multe” a spus Adrian Streinu-Cercel, citat de dcnews. Adrian Streinu-Cercel a subliniat că urmează ca-n următoarea săptămână să ajungem la 8.000 de teste pe zi, dar, pentru a se întâmpla acest lucru, cineva trebuie să le solicite: „Dacă nu sunt solicitate, nu se recoltează, dacă nu se recoltează, nu se efectuează”.

Întrebat unde este, de fapt problema, prof. Streinu-Cercel a explicat că ”e de tip politică de sănătate publică”: ”Dacă vrem să testăm putem, avem capacitatea (…). Specialiștii trebuie să aibă un cuvânt clar, în așa fel încât să decidă politica de sănătate publică. Trebuie să înțelegem că nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească, ce e așa de complicat?”.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *