Articole

Numărul victimelor accidentelor rutiere din Europa este în creștere pentru prima oară în ultimul deceniu (Eurostat)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Potrivit celor mai recente date Eurostat, în 2021, aproape 20.000 de persoane din UE au fost victime ale accidentelor rutiere. Ultimele rapoarte arată că decesele rutiere în Uniunea Europeană au crescut cu 6%,
după un deceniu de scădere continuă. Cele mai mari procente de decese pe șosele se înregistrează în unele țări din Europa de Est, potrivit agenției de presă Rador.

Pe drumurile UE s-au înregistrat în anul 2021 19.917 de decese, mai multe decât în anul 2020, când și-au pierdut viața în accidente rutiere 18.834 de persoane, în parte din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, care a redus semnificativ traficul.

Această cifră marchează sfârșitul scăderii constante a deceselor anuale în trafic în UE. Datele generale indică însă o scădere substanțială față de 2011, când peste 28.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere.

Principalii contributori la creșterea numărului în UE au fost Franța, Germania și Italia, țări care au unele dintre cele mai extinse și mai frecventate rețele de drumuri. Vorbind în procente, în frunte se află țările din Est (România, Bulgaria și Letonia), în timp ce la coada clasamentului găsim Malta, cu doar 17 decese rutiere la un milion de locuitori, și Norvegia, cu 15 decese la un milion de locuitori. Suedia și Danemarca au și ele, rate de mortalitate deosebit de scăzute.

În luna martie, Uniunea Europeană a publicat planul prin care încearcă să reducă numărul deceselor rutiere. Noua propunere urmărește să stabilească vârsta legală pentru susținerea examenului de conducere la 17 ani și să introducă pentru șoferii începători o perioadă de probă de doi ani.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.