ArticoleCoronavirus

Oameni care se ghidează după manipulare și dezinformare. Din cauza lor riscăm să pierdem tot ce am muncit împreună

1 minute necesare pentru a citi articolul

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a criticat ferm acțiunea de protest din Piața Victoriei, apreciind că persoanele care s-au adunat în grupuri nu fac decât să strice tot ceea ce a muncit societatea românească în ultimele două luni.

„Sunt oameni care s-au ghidat după reţele de socializare, după manipulare şi dezinformare. S-au ghidat după alți oameni care veneau şi ziceau că ei pot dovedi că e o conspiraţie mondială şi nu există virus. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că, dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă şi mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile”, a afirmat Arafat, într-o intervenție la Europa FM.

Arafat a reamintit că astfel de demonstrații au apărut, în ultima perioadă, și în alte țări europene.

„Chiar nu doresc vreunei persoane să se infecteze cu COVID-19 şi să ajungă să testeze cum este cu această boală. Sau să aibă vreun apropiat care să păţească treaba aceasta. Abia atunci o să înţeleagă că nu este de glumit. Ei fac pentru că toată lumea se simte protejată şi sănătoasă. De ce vrem să ne testăm rezistenţa până la ultimul moment, să vedem apoi că am păţit-o?”, a mai spus Raed Arafat.

Reamintim că zeci de persoane, fără măști de protecție, s-au adunat în această după-masă în Piața Victoriei, de la ora 17.00, pentru a protesta împotriva Guvernului. Manifestanții pretind că nu există virusul Covid-19.

Chemarea la protest a fost inițiată de Iulian Capsali, Dan Chitic și ActiveNews, car promovează un amplu discurs care neagă existența Coronavirusului. Manifestarea este similară cu protestul desfășurat recent în Bulgaria, din inițiativa unui partid pro-rus.

Mai multe citește Aici

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *