Articole

”Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă?”/ Șeful USR spune că DNA ar trebui să se autosesizeze

2 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul USR, Cătălin Drulă, a lansat un atac, vineri seară, la PSD, după decizia surprinzătoare din Roșia Montană, în care România a câștigat procesul și nu trebuie să plătească despăgubiri, deși în spațiul public circulau scenarii despre care va fi suma de plată și aproape deloc despre posibilitatea de a câștiga procesul:

  • ”Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă? Oare au făcut rău României vorbind despre miliarde în despăgubiri ca și cum am fi pierdut deja?”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Liderul USR a mai spus că ”DNA dacă n-ar fi condus de un servitor al actualului guvern ar trebui să se autosesizeze în această noapte”:

  • ”România câștigă procesul Roșia Montană. Nu există despăgubiri de plătit. Ciolacu, Boloș, PSD/PNL împreună cu posturile TV în care pompează sute de milioane au isterizat România săptămâni de-a rândul cu o campanie toxică împotriva USR. Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă? Oare au făcut rău României vorbind despre miliarde în despăgubiri ca și cum am fi pierdut deja? DNA dacă n-ar fi condus de un servitor al actualului guvern ar trebui să se autosesizeze în această noapte. Este incredibilă hoția și minciună acestei guvernări. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PCR, Partidul Comasat Român PSD-PNL. Se strânge lațul, Marcele. O să vină momentul când vei plăti pentru toate astea”, a scris liderul USR, Cătălin Drulă.

Statul român nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources în cazul Roșia Montană. Acesta este verdictul comunicat vineri seară Guvernului României de către Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID).

Verdictul este surprinzător dar fiind că în ultimele săptămâni atât premierul cât și ministrul Finanțelor au declarat că România se așteaptă să piardă procesul și au sugerat că despăgubirile pe care statul român ar urma să le plătească se ridică la 2 miliarde de euro.

Decizia – definitivă și executorie – vine la capătul a aproape nouă ani de proces. România a fost reprezentată în acest proces de casa de avocatură românească Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP și firma elvețiană LALIVE SA.

România urmează să recupereze 1,4 milioane de dolari cheltuieli de judecată.

Citește și EXCLUSIV Verdict surprinzător: România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană / Statul român nu va plăti nicio despăgubire / România va recupera de la Gabriel Resources 1,4 milioane dolari cheltuieli de judecată.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.