Articole

Olena Zelenska spune că nu știe dacă soțul ei va mai candida la președinția Ucrainei

2 minute necesare pentru a citi articolul

Olena Zelenska dezvăluie într-un interviu acordat postului american CBS News că ”nu a susţinut întru totul” decizia soţului său de a candida la preşedinţie în 2019 şi apreciază că vor avea ”mai multă experienţă” o a doua oară, iar această experienţă nu va fi la fel de ”îngrozitoare” ca acum patru ani, transmite News.ro.

La 31 martie 2024, la mai bine de doi de la invazia Ucrainei de către Rusia, ucrainenii ar urma să se prezinte la urne pentru a-şi alege un nou preşedinte.

Organizarea acestui scrutin prezidenşial este incertă, dar şi o candidatură a lui Volodimir Zelenski, însă soţia sa declară că ea îl va susţine ”orice decizie ar lua”.

”Nu ştiu dacă a luat o decizie”, a dat ea asigurări duminică, la postul american CBS News.

”Va depinde de situaţia din ţara noastră şi de posibilitatea de a organiza alegeri libere şi corecte. Va depinde dacă societatea îl mai vrea ca preşedinte. Dacă crede că nu, el nu va mai candida”, a declarat ea.

Olena Zelenska dezvăluie că nu a ”susţinut întru totul” decizia soţului său de a candida în 2019, însă apreciază că vor avea amândoi ”mai multă experienţă” o a doua oară şi că această experienţă nu va fi la fel de ”îngrozitoare” ca acum patru ani.

La începutul lui septembrie, Volodimir Zelenski s-a declarat ”pregătit” să organizeze alegeri în Ucraina pe timp de război, ”dacă poporul are nevoie de ele”.

În afară de alegeri prezidenţiale, în 2024 urmează să aibă loc şi alegeri parlamentare.

”Nu este o problemă de democraţie”, ci ”doar de securitate”, dădea asigurări cel care este de departe cel mai popular politician în Ucraina, subliniind că există ”multe” probleme de soluţionat.

Între acestea, el evoca dificultatea de organiza un sscutin pentru zeci sau sute de mii de militari ”din tranşee” şi de a desfăşura observatori internaţionali în zona de război, unde lupte şi bombardamente aprige continuă.

sursa: News.roArticol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.