Articole

OnlyFans a pierdut lupta cu fiscul din Marea Britanie la instanța supremă a UE / Platforma trebuie să achite TVA pentru toți banii plătiți de fani între 2017 și 2020

1 minute necesare pentru a citi articolul

OnlyFans, o platformă online cunoscută pentru conținutul pentru adulți, ar trebui să plătească în Marea Britanie taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru întreaga sumă plătită de abonați creatorilor de conținut, nu doar pentru partea sa de 20% din taxe, a decis marți instanța supremă europeană, dând dreptate autorității fiscale britanice, scrie Reuters.

Fondat în 2016 și cu peste 150 de milioane de utilizatori, popularitatea OnlyFans a crescut vertiginos, deoarece creatorii de conținut caută să câștige bani vânzând direct abonaților plătitori.

Operatorul OnlyFans, Fenix, a intrat în conflict cu autoritățile fiscale britanice după ce acestea i-au ordonat să plătească TVA pentru toți banii plătiți de fani între 2017 și 2020, nu doar pentru cei 20% pe care i-a luat de la creatorii de conținut pentru servicii precum colectarea și distribuirea taxelor.

Compania și-a înaintat plângerea la un tribunal britanic, care a cerut apoi opinia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cea mai înaltă instanță europeană.

Solicitarea a fost făcută înainte ca Marea Britanie să se retragă din Uniunea Europeană în 2020.

CJUE a declarat că prevederea britanică de punere în aplicare a normelor UE în materie de TVA pentru platformele online este valabilă și că, în calitate de operator al unei platforme, OnlyFans este furnizorul serviciilor și, prin urmare, trebuie să plătească impozite pe întreaga sumă primită de la un utilizator.

Hotărârea CJUE este definitivă, iar tribunalul britanic trebuie acum să examineze cazul în conformitate cu aceasta și să ia o decizie finală.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *