Articole

Orban: Președintele României a intervenit pe lângă Erdogan pentru deblocarea achizițiilor de materiale din Turcia, eu am intervenit în Germania, Ungaria

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că și el, și președintele Iohannis, dar și alți miniștri au intervenit pe lângă premierii mai multor țări pentru a debloca materialele și echipamentele medicale cumpărate de firme românești și blocate în diferite țări ca urmare a deciziilor luate de respectivele guverne.

El a respins astfel acuzațiile că ar fi intervenit în sprijinul unei anume companii care avea contract cu Unifarm, spunând că a intervenit pentru ca România să primească echipamentele necesare.

”Eu am interveni în Turcia, președintele României a intervenit pe lângă Erdogan (președintele Turciei – n.red.). A fost o intervenție instituțională diplomatică, pentru a debloca toate materialele achiziționate de firme românești. Eu am vorbit în Germania pentru măști FFP 2 care fuseseră blocate printr-o decizie a guvernului federal. Am vorbit cu premierul Ungariei pentru a debloca transportul de marfă. Am vorbit în Slovenia, în Cehia, pentru că România fusese izolată practică. Am vorbit cu premierul Bulgariei”, a declarat Orban la Digi 24.

El a spus că și alți lideri străini au avut intervenții pe lângă guvernul României pentru deblocarea exportului unor echipamente.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *