ArticoleCoronavirusInternational

Papa Francisc le transmite italienilor să nu se bucure prea repede că au scăpat de Coronavirus și să respecte regulile de distanțare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Papa Francisc i-a avertizat duminică pe italieni să nu lase garda jos împotriva coronavirusului, acum că rata infecțiilor a scăzut. El le-a cerut oamenilor să respecte regulile impuse de guvern în privinţa măsurilor de distanțare și protecției, informează Reuters, conform Agerpres.

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa Sf. Petru pentru binecuvântarea de duminică, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei.

„Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19, după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

„Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări.

 

Sursa Foto: NQUAM/Octav GANEA

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *