Articole

Partidul Comunist din Austria, pe locul doi la alegerile municipale desfăşurate la Salzburg

1 minute necesare pentru a citi articolul

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus), care la alegerile generale din 2019 a obţinut la nivel naţional mai puţin de 1% din voturi, a ajuns duminică pe locul doi în alegerile municipale desfăşurate la Salzburg, transmite agenţia EFE conform Agepres.

Conform rezultatelor preliminare, formaţiunea KPOe Plus a obţinut 23% din voturi în alegerile pentru Consiliul Municipal, la mică distanţă de Partidul Social-Democrat (SPOe), cu 26%. Rezultatul nu este definitiv, dar reprezintă pentru formaţiunea comunistă o creştere de 500% faţă de procentul obţinut în 2019.

La alegerile pentru postul de primar al Salzburgului ierarhia este aceeaşi, candidatul social-democrat obţinând 30%, iar cel comunist 28%, astfel că ei se vor confrunta în turul doi.

KPOe Plus este un partid minoritar, fără reprezentare în parlamentul naţional austriac, şi este prezent doar în două din cele nouă parlamente regionale ale Austriei.

Cât despre Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, care în oraşul Salzburg formează o majoritate locală împreună cu social-democraţii, acesta a pierdut jumătate din procente, obţinând conform aceloraşi rezultate preliminare 20% din voturi.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.