Articole

Partidul Muncitorilor din Kurdistan sprijină și finanțează activități teroriste de pe teritoriul Suediei, concluzionează Serviciul de Informații SAPO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sprijină de pe teritoriul Suediei activităţi teroriste, potrivit unui serviciu de informaţii suedez, citat de lalibre.be.

„Acest lucru poate include incitarea şi recrutarea pentru acte teroriste, precum şi finanţarea terorismului”, a declarat sâmbătă Serviciul de informaţii al Suediei (SAPO).

„Sumele implicate sunt considerabile”, a spus comandantul adjunct al departamentului din cadrul SAPO de luptă împotriva terorismului, Susanne Trehörning, fără a intra în mai multe detalii.

La începutul lui februarie, un bărbat a fost arestat în Suedia pentru că ar fi încercat să finanţeze activităţi teroriste ale PKK.

Suedia, precum şi Finlanda vecină, s-au declarat în mai 2022 candidate pentru aderarea la NATO.

Aceste candidaturi s-au lovit însă de opoziţia Turciei care acuză mai ales Suedia că adăposteşte militanţi kurzi consideraţi drept „terorişti”, în special pe cei din Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Pentru a soluţiona această dispută, Suedia a promis Turciei în iunie să-şi intensifice operaţiunile de combatere a terorismului.

O nouă lege care vizează combaterea sprijinului pentru organizaţiile teroriste va intra în vigoare în Suedia în această vară, relatează Agerpres.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *