Articole

Partidul REPER cere ministrului de Interne să prezinte rapoarte detaliate după tragedia produsă la 2 Mai / ”Cocaina din Deltă, atentatul din Arad, avioanele cu ţigări de contrabandă. Sunt multe probleme structurale”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Un raport public e cerut ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, de către partidul REPER, în urma accidentului din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au decedat două persoane.

„După tragedia din 2 Mai, Partidul REPER îi cere ministrului de Interne Cătălin Predoiu ca, dincolo de trimiterea corpului de control pentru a ancheta circumstanţele prin care două controale ale poliţiştilor nu l-au oprit pe tânărul teribilist, să prezinte public şi în Parlamentul României rapoarte detaliate pe următoarele aspecte: raport pe dotările poliţiei rutiere cu teste de depistare a alcoolului şi drogurilor, raport pe dosarele aflate în lucru la BCCO pe trafic de droguri (câte reţele sunt în lucru, unde, şi în ce stadiu sunt anchetele)”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de REPER.

Potrivit sursei citate, este „foarte bine” că ministrul de Interne a trimis Corpul de control la Constanţa, „dar erorile în lanţ comise de Poliţie, aşa cum încep ele să iasă la iveală”, nu se vor rezolva doar cu o anchetă internă.

„Ni se spune că persoana în cauză avea antecedente în consumul de droguri, iertat de instanţă în 2022, şi că în seara accidentului a fost prins din nou cu droguri în maşină. De asemenea, era în mod evident într-o stare care a ridicat suspiciuni şi a justificat oprirea în trafic şi conducerea la secţia de Poliţie pentru control. Şi, cu toate acestea, e lăsat să plece la volan? Nu, domnule ministru Predoiu, Corpul de control trebuie să vă răspundă la mai multe întrebări, care domină dezbaterea publică de mai mulţi ani. Cocaina din Deltă, atentatul din Arad, avioanele cu ţigări de contrabandă nedetectate de nimeni când trec frontiera. Sunt multe probleme structurale pe care le-au acumulat structurile care ar trebui să ne păzească şi să menţină ordinea publică. E necesară prezenţa dumneavoastră în Parlament, imediat ce se va relua sesiunea de toamnă, pentru a explica planul de ansamblu pentru a corecta erorile ce costă vieţi omeneşti”, a declarat copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru.

REPER a atras atenţia că există un deficit de personal în Poliţie, pornit din vremea Guvernului Ponta, „când s-a dat liber la politica aberantă de pensionări anticipate”, însă faptul că Predoiu „se plânge” de acest lucru după ani buni de guvernări PSD – PNL este „ipocrizie”.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.