Articole

Pedro Sanchez a ajuns la Kiev, în prima zi de când Spania a preluat președinția UE

1 minute necesare pentru a citi articolul

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că a sosit la Kiev sâmbătă dimineaţă pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima zi a exercitării preşedinţiei rotative a Uniunii Europene de către ţara sa, informează France Presse.

„Deja la Kiev. Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina” cu Volodimir Zelenski, a scris Pedro Sanchez pe contul său de Twitter, spunând că va transmite „toată solidaritatea Europei”.

„Vom continua să ajutăm poporul ucrainean până când pacea va reveni în Europa”, a adăugat Sanchez. El a anunţat această vizită joi în timpul summitului UE, explicând că scopul ei este să arate „sprijinul neclintit” al UE pentru Kiev în lupta sa împotriva invaziei ruse.

Ucrainei i s-a acordat statutul de candidat la UE în urmă cu un an şi speră să înceapă primele negocieri oficiale în acest an cu privire la măsurile pe care ţara va trebui să le ia pentru a-şi spori şansele de a intra în UE, aminteşte AFP.Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.