Articole

Peste 1.000 de tone de bunuri, constând în vehicule de intervenţie, medicamente, alimente dar nu numai

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, a sosit printr-un transport maritim, miercuri, în România, în portul Agigea.

Nava cu ajutoare umanitare a fost întâmpinată de reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, adjunctul ambasadoarei Franţei în România, Philippe Wieber şi ministrul-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, Păun Rohovei, precizează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava, care funcţionează în cadrul mecanismului de protecţie civilă al UE.

Maşinile de pompieri şi salvare vor fi transportate într-un convoi al securităţii civile franceze, graţie deplasării la faţa locului a unui detaşament de 34 de pompieri din formaţiunile militare ale securităţii civile şi a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia, se mai arată în informarea DSU.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina şi cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, donaţiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *