Articole

Platforma ”Donează pentru linia întâi” a echipat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției cu aparatură performantă de peste 500.000 de lei

1 minute necesare pentru a citi articolul

„Această situație epidemiologică ne-a supus mai multor teste pe care am reușit să le gestionăm cu bine până în acest punct. Am beneficiat de mult sprijin din partea mai multor companii și asociații, care depun eforturi pentru a ne ajuta să avem acces la toate resursele de care avem nevoie în aceste momente. Echipamentele noi sunt deja în funcțiune și le mulțumim în mod special celor peste 60.000 de oameni și celor peste 4.000 de companii care au donat pe platforma Donează pentru linia întâi, inițiată eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Bitdefender. Mulțumită noilor dotări vom reuși să lucrăm mai eficient astfel încât să salvăm cât mai multe vieți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Centrul e situat la Tâncăbești, la 40 de km de Capitală și asigură, pe lângă spațiile necesare desfășurării activităților personalului, camparea tehnicii de intervenție și a echipajelor operative. Centrul se află în aproprierea aeroportului Otopeni astfel încât să poată asigura preluarea ajutoarelor umanitare internaționale, odată cu activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

”Donează pentru linia întâi” este un proiect inițiat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, prin care s-au strâns până acum donații de peste 11,8 milioane de lei de la companii și persoane fizice. Donațiile au fost investite, conform necesarului întocmit de DSU, în:

• peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari

• 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, au fost donate medicilor din spitale.

• două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 care au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *