ArticoleCoronavirus

Poliţia berlineză a dispersat un miting de protest împotriva măsurilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului şi i-a obligat să coboare de pe o scenă pe organizatori

1 minute necesare pentru a citi articolul

Poliţia berlineză a dispersat un miting de protest împotriva măsurilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului şi i-a obligat să coboare de pe o scenă pe organizatori, în cadrul eforturilor de a întrerupe evenimentul, relatează sâmbătă dpa.

Poliţia a dat jos de pe scenă mai mulţi organizatori, în strigătele şi huiduielile participanţilor la manifestaţie, folosind de asemenea forţa fizică când o persoană a refuzat să se conformeze.

La eveniment au luat parte aproximativ 20.000 de persoane.

Polițiltii și-au justificat acțiunea motivând că organizatorii nu au ținut seama de reglementările privind distanțare socială. Majoritatea participanţilor la eveniment nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială.

 Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că ‘a depus plângere împotriva organizatorilor protestului

Pentru a-i dispersa pe manifestanți, poliția din Berlin s-a folosit de megafoane, cerându-le în mod repetat să respecte distanţarea. Poliția a anunţat pe Twitter că „a depus plângere” împotriva organizatorului evenimentului din cauza „nerespectării regulilor de igienă”, relatează Agerepres.

Mai mulţi contramanifestanţi, inclusiv un grup de aşa-numiţi „bunici împotriva extremei drepte”, i-au insultat pe militanţi numindu-i „nazişti”.

Mai mulţi politicieni au criticat manifestația. Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a numit pe protestatari pe „Covidiots”.

„Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU în parlamentul landului Brandenburg, a apreciat la rândul său: „încă 1.000 de noi infecţii pe zi, iar la Berlin sunt demonstraţii împotriva măsurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase”.

Reamintim că mii de manifestanţi care critică măsurile de restricții pentru limitarea răspândirii epidemiei au ieșit să protesteze în centrul Berlinului.

Poliția esitmează că au fost prezente aproximativ 15.000 de persoane. Organizatorii estimau că vor veni la protest 500.000 de oameni

Sursa Foto: Christoph Soeder/dpa/euronews.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *