Articole

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și lasă directorii și inspectorii școlari să fie consilieri locali sau județeni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Proiectul legii învățământului preuniversitar nu mai conține incompatibilitatea directorilor și inspectorilor școlari cu funcțiile de consilier local sau județean, care exista în versiunea proiectului obținut pe surse de Edupedu.ro. Eliminarea acestor incompatibilități a fost cerută public de PSD, iar absența prevederilor din proiectul consolidat arată că Ligia Deca a cedat presiunilor acestora. Reamintim că toți inspectorii școlari generali și adjuncți, cel puțin, sunt numiți politic, cu una sau două excepții, toți sunt lideri locali ai partidelor și au și funcții de consilieri locali sau județeni, scrie EduPedu.ro.

În versiunea proiectului legii învățământului preuniversitar, publicată de Ministerul Educației, „funcțiile de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar sunt incompatibile cu:

a) funcția de președinte sau vicepreședinte în structurile de conducere ale partidelor politice, la nivel local, județean/al municipiului București sau național;

b) funcția de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de consiliu județean/Consiliul General al Municipiului București;

c) cu orice funcție de conducere în organizațiile sindicale”, potrivit Art.163, alin. (9).

Varianta anterioară, obţinută pe surse de Edupedu.ro, includea funcțiile de consilier local și județean și nu conținea incompatibilitatea cu orice funcție de conducere în organizațiile sindicale.

„Funcţiile de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional, precum şi cu funcţiile de primar, viceprimar, consilier local, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean”, conform art. 163.

Eliminarea incompatibilităților cu funcțiile politice de consilier local și consilier județean a inspectorilor școlari și directorilor a fost făcută la presiunea politicienilor.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *