ArticolePolitica

Pozițiile dumneavoastră nu sunt ale președintelui României. Trebuie să vă duceți la Guven sau la PNL, pentru că vă purtați ca un premier, ca preșdedinte al PNL

3 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele României,  Klaus Iohannis, a lansat din nou acuzații la adresa PSD, pe motiv că formațiunea condusă de  Marcel Ciolacu ar intenționa să demită Guvernul Orban printr-o moțiune de cenzură, în Parlament.

Prin vocea senatorului PSD, Robert Cazanciuc, președintele României e acuzat că minte, pentru că președintele social-democraților a menționat că va fi depusă o moțiunie doar după ce se va trece criza epidemiei de Coronavrius. Cazanciuc a mers mai departe, sugerându-i lui Iohannis să se ducă să devină președintele oficial al PNL, sau premier, pentru că așa se comportă prin pozițiile sale publice. „Dacă Orban vă este inutil de ce nu-l trimiteți la primlabre?”, a comentat Cazanciuc.

„După 6 luni de zile de cand Guvernul lui Iohannis este la putere, am auzit aceeași placa obosită, că PSD este de vină. Și asta, pentru că atât Guvernul PNL, cât și președintele Iohannis, nu sunt în stare să vină cu un program economic clar, care să scoată economia din criză. În loc de un plan care să ajute românii care nu mai au bani pentru că au stat acasă, am auzit aceleași amenințări cu starea de urgență. În loc de facilități fiscale sau credite pentru firmele românești am auzit noi amenzil, interdicții și rsestircții pe care ni le aplică Guvernul lui Iohannis. Cu alte cuvinte, am ajuns să fim conduși de un om cu porniri dictatoriale. Ne-am săturat să ne tot certați, d-le Iohannis, și să nu fiți în stare să veniți cu soluții. De două luni de zile auzim doar: vom face, vom analiza, vor veni investiții, vom reporni. Ne-am săturat de sfaturi și promisiuni. Vrem să vedem un plan de redresare a economiei românești. Cred că a venit momentul să nu mai aveți poziții publice de la Cotroceni. Pentru că pozițiile dvs nu sunt ale președintelui României, Trebuie să vă duceți la Guven sau la PNL pentru că vă purtați ca un premier, ca un preșdedinte de PNL. Dacă Orban vă este inutil de ce nu-l trimiteți la primlabre? Ați mințit când ați spus că PSD vrea să depună moțiune de cenzură. Președintele PSD a spus că va depune moțiune de cenzură, după ce pandemia va trece. Iar PSD trebuie să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Iohannis-Orvan, pentru că acest Guvern este incompetent, nu are niciun plan economic, și face achiziții netransparente. Este datoria noastră să oprim prostiile pe care le faceți și jaful din banii publici. D-le Iohannis, în vamă stau mii de români la coadă, fără apă, fără mâncare(…) Peste un milion de oameni care nu au locuri de muncă. Pentru ei nu faceți nimic, avem peste jumătate de milion de firme românești, pentru aceste firme nu facți nimic, firme aflate în pragul faimentului. Avem zeci de mii de muncitori la muncă în străinătate, în pragul disperării, batjocoriți. Domnule Iohannis, se pare că nu mai aveți contact cu realitatea”, a comunicat Cazanciul, luni seara, de la sediul PSD.

Cu câteva ore înainte, președintele Klaus Iohannis avertiza, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, că va fi obligat să reimpună starea de urgență în România dacă oamenii nu vor respecta restricțiile impuse de Guvern, dacă numărul îmbolnăvirilor va crește.

Totodată, Iohannis a criticat PSD-ul:

„PSD se ocupă de jocuri politice și combinații meschine pentru a da jos un guvern. O criză politică profundă, suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România. E de neimaginat cum ar fi arătat România cu un guvern PSD”, a spus Iohannis, după întâlnirea avută cu o parte dintre miniștrii Guvernului Orban.

 

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin (Robert Cazanciuc)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *