Articole

Premierul a declarat că nu avea dreptul să aibă acces la informațiile avocaților / Ministrul Finanțelor a afirmat că s-a antepronaunțat pe baza informațiilor primite de la avocați

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul și ministrul Finanțelor au dat declarații contradictorii, sâmbătă, în legătură cu informațiile pe care le aveau înainte de aflarea verdictului în procesul Roșia Montană. Marcel Ciolacu a spus că în calitatea sa de premier nu avea acces la informațiile avocaților și din acest motiv nu știa cum se va finaliza procesul. Pe de altă parte, Ion-Marcel Boloș a spus că s-a antepronunțat în acest caz deoarece a primit anumite informații de la avocații din proces.

„Nu am avut informații de la avocați. Nu am dreptul să am acces la informațiile avocaților”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Iași.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor lăsat să se înțeleagă că a discutat cu avocații, înainte de 8 martie. „Avocații din procesul Roșia Montană mi-au spus că șansele sunt minime și că ar fi o minune să câștigăm, dar iată că am câștigat”, a spus Boloș.

Mai mulți politicieni au cerut demisia celor doi, pe motiv că au subminat statul român prin declarațiile făcute înainte de aflarea verdictului. Ciolacu și Boloș sunt acuzați, de asemenea, de manipularea bursei.

Citește și: CRONOLOGIE: Cum au anunțat Ciolacu și Boloș timp de o lună înfrângerea României în cazul Roșia Montană, dosar câștigat în cele din urmă de stat / Premierul: Avem de plătit vreo 6 miliarde de euroArticol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.