Articole

Premierul Orban respinge existența unei legături între numărul de cazuri de COVID-19 confirmate și numărul de teste: ”Este o teorie falsă”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat, la Digi 24, că nu  există o relație de proporționalitate directă între numărul de testări pentru coronavirus și cel al cazurilor confirmate de COVID-19.

”Este o teorie falsă”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta susține că procedurile și prioritatea la testare sunt  hotărâte în bazare recomandărilor europene. ”Procedura de testare este decisă de Ministerul Sănătății la propunerea Institutului  Național de Sănătate Public, pe baza recomandărilor formulate și de la nivel european. Există criterii pe baza cărora se decide prioritatea la testare.  Noi respectăm aceste proceduri și testăm în baza acesteia”, a afirmat șeful Guvernului.

Ludovic Orban a spus, pe de altă parte, că obiectivul Guvernului este că majoreze capacitatea de testare care se află la 2.500 de teste astăzi, urmând ca la sfârșitul săptămânii să ajungă la 3.000.

Premierul a evitat să precizeze care ar putea fi nivelul maxim la testărilor. ”E vorba și de câte persoane trebuie testate, noi am redus foarte mult timpul de la recoltarea  exudatului la testare. Este necesar personal specializat pentru că testarea presupune și o experiență. Crește capacitatea în fiecare zi și va crește până la necesarul de diagnosticare”, a mai spus Orban.

Foto: Ludovic Orban (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *