Articole

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este acuzat de fake-news de conducerea Direcției Silvice, după ce social-democratul a scris pe Facebook despre ”jaful” din pădurile județului

2 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, este acuzat de conducerea Direcţiei Silvice Neamţ că a răspândit în mediul on-line o ştire falsă, scriind pe pagina lui de facebook că în pădurile judeţului s-ar comite „un jaf”, transmite Agerpres.ro.

Directorul instituţiei, Ovidiu Mărcuţianu, a declarat, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că drumul pe care au fost făcute fotografiile postate de preşedintele CJ Neamţ şi pe care era depozitat material lemnos este exploatat de Ocolul Silvic Roznov cu formaţia proprie de exploatare.

Directorul Direcţiei Silvice Neamţ a precizat că exploatarea din acea zonă se face în deplină legalitate şi are toate avizele, aprobările şi autorizaţiile necesare iar cele trei avize de însoţire a materialului lemnos prezentate ca dovezi ale aşa-zisului jaf sunt din lunile august şi noiembrie 2019.

Avizele respective reprezintă, potrivit conducerii Direcţiei Silvice Neamţ, mişcări ale materialului lemnos între judeţele Suceava, Covasna şi Braşov şi doar unul singur implică un transport efectuat de la o societate din Neamţ către Rădăuţi.

„În ultima perioadă au apărut în social-media şi pe unele reţele de socializare atacuri directe şi bine ţintite asupra activităţii silvicultorilor şi a modului în care este gospodărită şi exploatată pădurea din judeţul Neamţ. O astfel de postare a fost publicată pe contul personal de facebook al preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ în care este denunţat ‘jaful din pădurile Neamţului’. În acest caz avem de-a face cu o postare de tip fake-news. Credem că nu pot fi stigmatizaţi cei aproape 1.000 de oameni care îşi desfăşoară activitatea în mod curent în cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, cu rezultate foarte bune, doar la adăpostul unor titluri bombastice, care sună bine şi care se încadrează în contextul actual al atacurilor repetate ale unor aşa-zis influenceri asupra slujitorilor pădurii”, a declarat în comunicatul de presă directorul Direcţiei Silvice Neamţ, Ovidiu Mărcuţianu.

Totodată, conducerea instituţiei i-a solicitat preşedintelui CJ Neamţ să îşi ceară scuze public angajaţilor Direcţiei Silvice Neamţ pentru ştirea falsă lansată.

Într-o postare pe contul său de facebook, preşedintele CJ Neamţ a scris că „la umbra epidemiei de coronavirus, cu noi toţi în case, pădurile judeţului dispar ca prin farmec”.

Preşedintele CJ Neamţ a denunţat „jaful din pădurile din Neamţ” şi a susţinut că „pădurile Neamţului sunt măcelărite şi iau drumul străinătăţii”.

În postare apar fotografii cu mai multe stive de lemne, pe marginea unui drum şi avize de însoţire a mărfii emise în 2019.

sursa foto: Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.