Articole

Primăria Ciugud anunţă că începe „plantarea celui mai spectaculos parc din mediul rural”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Administraţia din Ciugud informează că vrea să amenajeze în următorii ani, pe o suprafaţă de câteva hectare, „cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România”, proiect de mediu care va fi lansat vineri în cadrul unui eveniment intitulat „Sădeşte viitorul!”, transmite Agerpres.

„Comuna Ciugud găzduieşte vineri, 8 martie 2024, evenimentul ‘Sădeşte viitorul!’, o acţiune inedită care are ca scop sărbătorirea doamnelor şi domnişoarelor, dar şi lansarea oficială a unui ambiţios proiect de mediu al comunităţii: plantarea celui mai spectaculos parc dintr-o comună din România. Parcul va fi realizat în parteneriat cu Asociaţia de mediu Iplant.Today din Sebeş”, se menţionează într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES de Primăria Ciugud.

Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc în parcul din satul Limba şi va reuni peste 300 de persoane, copii şi cadre didactice de la şcoli şi licee din Ciugud, Alba Iulia, Aiud şi Sebeş, localnice, dar şi femei din instituţii sau companii partenere. Participanţii vor planta simbolic un copac de mari dimensiuni, fapt ce reprezintă angajamentul comunităţii din Ciugud de a amenaja în următorii ani cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România.

„Parcul va cuprinde arborii României şi va fi construit în jurul viitoarei şcoli pe care administraţia locală din Ciugud doreşte să o construiască, urmând să aibă şi rol educaţional pentru elevi, care vor putea face, în timpul verii, orele în natură. În paralel, un parc de mai mici dimensiuni va fi amenajat şi în satul Limba, în zona în care există deja o zonă de relaxare”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Ciugud au precizat, pentru AGERPRES, că parcul se va întinde pe o suprafaţă de 14 hectare şi va număra, la final, peste 25.000 de copaci, un mix de specii foioase şi răşinoase, specifice României, şi plante. Se vrea ca în jur de 5.000 de arbori să fie plantaţi în acest an. Parcul va fi amenajat pe un deal, un teren actualmente degradat. Administraţia locală va pune la dispoziţie terenul, iar toate costurile vor fi suportate din sponsorizări, fiind practic un parteneriat public-privat.

Evenimentul de vineri va cuprinde şi un al doilea moment simbolic, în cadrul căruia toţi participanţii se vor aşeza într-o inimă conturată din flori şi plante, urmând ca această fotografie să fie repetată şi în momentul în care va fi gata viitorul parc.

„La final, fiecare doamnă sau domnişoară va primi un copăcel în ghiveci biodegradabil, cu rugămintea de a ‘sădi viitorul’, respectiv de a-l planta în curtea casei sau într-un loc care îi este drag, îngrijindu-l până va creşte mare”, transmit reprezentanţii Primăriei Ciugud.

„Sădeşte viitorul” este un eveniment organizat de autorităţile locale din Ciugud şi Asociaţia Iplant.today din Sebeş, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, cu sprijinul mai multor sponsori. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.