Articole

Primele dosare au fost finalizate şi trezoreriile au început să facă plățile. 562.000 de cereri, aprobate până în prezent

1 minute necesare pentru a citi articolul

Termenul privind achitarea indemnizațiilor pentru șomaj a fost devansat, Agenția Națională pentru Ocuparea Foreței de Muncă (ANOFM) anunțând că plățile vor fi făcute până în 16 aprilie, în contextul sărbătorilor pascale. De asemenea, ANOFM dă asigurări că a început să achite plățile și în conturile angajatorilor care au depus cereri pentru „șomaj tehnic”.

„În contextul Sărbătorilor Pascale, vă anunţăm că am devansat cu o săptămână programul de achitare prin Poşta Română a indemnizaţiilor de şomaj. Astfel, până pe 16 aprilie, beneficiarii indemnizaţiilor de şomaj vor putea intra în posesia drepturilor băneşti cuvenite”, precizează instituţia pe proprie de Facebook, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte şomajul tehnic: „Primele dosare au fost finalizate şi trezoreriile au început să facă decontările în conturile angajatorilor”.

Numărul cererilor depuse de companii pentru salariaţii cărora le-au suspendat temporar contractele de muncă şi i-au înscris în şomaj tehnic este, până acum, de 562.000 – a transmis ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în ședința de Guvern de miercuri.

 

Surs Foto: ANOFM

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *