ArticoleSporturi

PSD va promova în Parlament un proiect care vizează relansarea industriilor auto şi electrocasnice

1 minute necesare pentru a citi articolul

PSD a anunțat, prin intermediul senatorului Radu Oprea, că va promova în Parlament un proiect care vizează relansarea industriilor de mașini și de electrocasnice.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputaţii Lia Olguţa Vasilescu şi Simona Bucura şi asumat de către toţi parlamentarii PSD din Argeş, Dâmboviţa, Dolj și Satu Mare – a informat Radu Oprea într-o conferință de presă.

Iniţiativa legislativă prevede „dublarea până la 910 milioane lei a bugetului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, beneficiarii programului primesc şi o bonificaţie suplimentară de 1.000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producţie internă; majorarea până la 310 milioane lei a bugetului Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic; majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco; menţinerea primelor de casare şi a eco-tichetului la nivelul actual; menţinerea voucherului valoric diferenţiat pe tipuri de echipamente de uz casnic la nivelul actual. Toţi banii vor fi asiguraţi din Fondul Naţional de Mediu, care va avea o valoare suplimentară de până la 780 de milioane de lei”, a precizat senatorul PSD.

Potrivit lui Oprea, ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL să nu sprijine şi să nu aplice de urgenţă acest proiect de lege. „Nimic nu poate fi mai important decât salvarea industriei ţării şi asigurarea locurilor de muncă”, a punctat senatorul PSD.

Sursa Foto: INQUAM/Octav Ganea/Senator Radu Oprea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *