Articole

Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici

1 minute necesare pentru a citi articolul

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, inițiativa legislativă a PNL prin care firmele al căror acționariat este ținut secret nu vor mai putea participa la licitațiile din bani publici.

Inițiativa a fost respinsă în martie 2018 de Senat, dar a fost adoptată acum de Camera Deputaților și urmează să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, care este și inițiatorul propunerii legislative, a punctat în plenul Camerei că, prin votul dat, se pune capăt ”afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăți din bani publici”.

”Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Președinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acționar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăți comerciale cu acționariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acționarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoașterea acționariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite și beneficiar”, a declarat Roman.

Foto: Florin Roman, liderul deputaților PNL. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *