Articole

Rafael Nadal are nevoie de o perioadă de recuperare estimată la cinci luni, după intervenția chirurgicală de care a avut nevoie în urma accidentării sale de la meciul din turul secund de la Australian Open

1 minute necesare pentru a citi articolul

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a efectuat vineri o artroscopie la şoldul stâng, are nevoie de o perioadă de recuperare estimată la cinci luni, potrivit raportului medical emis sâmbătă, relatează Agerpres.

„Intervenţia chirurgicală a decurs bine. Ea a constat în curăţarea părţilor fibroase şi deteriorate ale tendonului (psoasului), precum şi întărirea lui. În al doilea rând, a fost tratată şi o leziune mai veche a labrumului şoldului stâng (o parte a articulaţiei – n.red), care va contribui cu siguranţă la vindecarea tendonului”, indică raportul.

„Rafa va începe procesul de recuperare funcţională progresivă în următoarele ore, iar perioada normală de recuperare este estimată la cinci luni, ţinând cont întotdeauna de respectarea timpilor biologici ai structurii menţionate”, au conchis medicii de la Clinica Teknon din Barcelona, unde a fost efectuată operaţia jucătorului iberic.

Nadal, care a împlinit sâmbătă 37 de ani, s-a accidentat la tendonul iliopsoasului stâng (flexorul şoldului) în timpul meciului său din turul secund de la Australian Open, în luna ianuarie. În ciuda durerilor, el a insistat să termine meciul, pierzând în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald.

De atunci, campionul spaniol nu a mai avut nicio apariţie în circuitul profesionist, amânându-şi revenirea de la un turneu la altul. Pe 18 mai, el a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros, competiţia sa favorită, la care a cucerit 14 dintre cele 22 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său.

Rafael Nadal vizează o revenire în sezonul 2024, care va fi probabil ultimul din cariera sa.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *