Articole

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, promovat în Comitetul Executiv al instituției europene responsabile de inovare și tehnologie (EIT)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei și fost președinte al Agenției UE pentru reglementare în energie, a fost promovat miercuri în Comitetul Executiv al instituției europene responsabile de inovare și tehnologie (EIT), potrivit unui comunicat. Comitetul Executiv al institutiei este compus din cinci dintre cei cinsprezece membri ai Bordului EIT.

Nicolescu a fost numit de Comisia Europeană în Bordul EIT în 2021 pentru un mandat de patru ani.

Din Bordul EIT fac parte nume cunoscute la nivel european: fostul comisar european Jan Figel, Paul Rubig – fost membru al Parlamentului European, Mark Andrijanic – fost ministru sloven pentru digitalizare și Nora Khaldi, fondatoarea Nuritas, un cunoscut start-up irlandez in domeniul biotehnologiei.

“Mă bucură și onorează această desemnare. EIT este o instituție strategică în contextul transformărilor economice rapide și importante pe care le trăim. Nominalizarea mea este și o recunoaștere a contribuției pe care românii o pot aduce la o bună funcționare a instituțiilor europene”, a declarat Răzvan Nicolescu, potrivit comunicatului citat.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *