Articole

Refuzul PSD de a-l numi pe Mircea Abrudean în poziţia de secretar general al Guvernului reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre

1 minute necesare pentru a citi articolul

Deputatul PNL Pavel Popescu a precizat că refuzul PSD de a îl numi în funcţia de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”, relatează news.ro. Acesta a adăugat că Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României” şi i-a cerut premierului Marcel Ciolacu semnătura sa luni la prima oră cu privire la numirea lui Abrudean.

„Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziţia de secretar general al Guvernului reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre. În condiţiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi «reciclat» în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanţele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcţia de secretar general al acestui Guvern”, a scris Pavel Popescu, duminică pe Facebook.

Deputatul PNL a adăugat că aşteaptă de la premierul Marcel Ciolacu semnătura acestuia la prima oră, luni, cu privire la numirea lui Abrudean ca secretar general al Executivului.

„Domnule PM Marcel Ciolacu, aşteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineaţă, la prima oră. Gentlemanii îşi ţin mereu cuvântul, chiar şi în politică”, a completat Popescu. Mirceal Abrudean a fost şeful Cancelariei fostului premier şi preşedinte al PNL Nicolae Ciucă.

Conducerea PNL se reunește luni dimineața pentru a gestiona primele probleme apărute în relația cu PSD, după ce Guvernul Ciolacu a fost învestit în funcție, informează sursele G4Media.

PSD a refuzat să-l numească în funcția de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean, cel care a a condus Cancelaria fostului premier Nicolae Ciucă, clujeanul susținut politic atât de Emil Boc cât și de Gheorghe Flutur.

Liberalii au confirmat pentru G4Media că întâmpină probleme cu oamenii lui Ciolacu, și că nu au un răspuns clar legat de faptul că Abrudean nu a fost numit încă în funcție. De asemenea, liberalii îi reproșează lui Ciolacu adoptarea Ordonanței care-i oferă vicepremierului Marian Neacșu atribuții sporite în Secretariatul Guvernului și inclusiv la Ministerul Finanțelor.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.