Articole

Ridicarea restricțiilor pentru navigatori. Și muncitorii de la granița cu Bulgaria trebuie să beneficieze de aceleași măsuri ca cei de la granița de Vest

1 minute necesare pentru a citi articolul

În următoarea Ordonanță Militară s-ar putea ridica restricțiile privind circulația în afara țării pentru o serie de categorii de muncitori, a transmis Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„De pildă, în noua Ordonanță ar trebui să avem în vedere categoria navigatorilor. Restricțiile ar trebui ridicate în ceea ce-i privește, pentru că atunci când se duc cu nava cu marfă, într-o țară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu riscă să se contamineze, cum sunt contaminați cei care se duc într-o țară cu zonă roșie. Deci în această situație, trebuie să prevedem excepții de la restricțiile de carantină, ca și în cazul șoferilor de camioane”, a comentat Vela.

În același timp, ministrul s-a referit și la muncitorii care locuiesc în zona graniței cu Ungaria, și  care fac naveta la locul de muncă în țara vecină. Ei nu sunt supuși restricțiilor de tranzitare a graniței, măsură care ar trebui aplicată și în cazul muncitorilor din zona de sud. „Trebuie să le oferim posibilitatea și muncitorilor agricoli de pe o parte sau alta a graniței de sud cu Bulgaria, să poată avea aceleași posibilități ca cei de pe granița de vest, acolo unde și cetățenii români și cei maghiari pot trece dintr-o parte în altă, pentru lucrări agricole sau alte activități economice” a spus Vela Marcel Vela.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *