Articole

Rusia nu dorește să furnizeze gaz și caută scuze politice

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul Germaniei a respins oferta rușilor de a primi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 2, proiect suspendat de Germania după ce Rusia a invadat Ucraina  – relatează digi24.ro. Rușii au transmis că ar putea să livreze prin această conductă invocând că Nord Stream 1 a fost afectată puternic de scurgeri și ar fi devenit nefuncțională pe termen lung. În cazul acestor avarii este suspectat un sabotaj.

„Dacă deciziile juridice necesare sunt luate de europeni cu privire la certificarea sa şi eliminarea restricţiilor, cred că Rusia ar putea, într-un interval scurt de timp, să furnizeze gaz prin această conductă”, a declarat, la Viena, ministrul rus după reuniunea ţărilor OPEC. Mai devreme însă, un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a declarat că refuză o astfel de propunere, despre care a mai afirmat că a fost formulată de Rusia de mai multe ori. „Rusia nu doreşte să furnizeze gaz şi caută scuze politice; constatăm astfel că ea nu este un furnizor de încredere, indiferent despre ce conducte ar fi vorba”, a motivat purtătorul de cuvânt al guvernului german, conform digi24.

Conducta Nord Stream 2 nu a funcţionat niciodată pentru că sancţiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei au împiedicat darea ei în exploatare, iar livrările de gaze ruseşti către Europa prin conducta Nord Stream 1 au fost suspendate de ruși în septembrie sub pretextul unor probleme tehnice.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *