Articole

Să vedem ce se va întâmpla în această Stare de Alertă. În a doua etapă de relaxare, epidemiologii vor analiza şi voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzele

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis vineri seară că o analiză se va face după două săptămâni din această perioadă de Stare de Alertă, urmând să fie comunicate noi măsuri, inclusiv pentru transportul cu microbuzul.

„Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă, epidemiologii vor analiza, şi voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuze”, a spus Vela prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Legat de nelămuririle privind declarația pe prorpie răspundere pentru deplasările în afar localităților de domiciliu, acestea vor putea fi completate cu specificația „pentru nevoi speciale”

„Declaratia va fi completată inclusiv cu aceste motive de deplasare. Vă veți putea deplasa pentru nevoie personale și pentru nevoile animalelor de companie, daca produsele căutate nu se gasesc pe raza localității de domiciliu”, a spus Vela.

Nu trebuie să uităm că bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată încă şi depinde de comportamentul fiecăruia cât de aproape este momentul revenirii la o viaţă normală, a mai adăugat ministrul:

„Această bătălie cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi. Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor, pentru că acest comportament va aduce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte. Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zilei: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde sau îşi pune în pericol sănătatea. Cu acest lucru în minte, avem datoria de a ne înarma în fiecare zi cu responsabilitate faţă de noi, faţă de cei dragi, cu responsabilitate faţă de întreaga comunitate”.

 

Sursa Foto: INQUAM Photos Octav Ganea 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *