Articole

Sabin Sărmaș, scos de la șefia Comisiei de IT din Camera Deputaților, după ce a anunțat că-l va contracandida pe Emil Boc la Pirmăria Cluj / Sărmaș a fost înlocuit cu deputatul Sorin Moldovan

1 minute necesare pentru a citi articolul

Disidența deputatului liberal Sabin Sărmaș, care a anunțat că va candida la Primăria Cluj Napoca împotriva longevivului edil Emil Boc (lider marcant al PNL), vine cu o primă sancțiune majoră, respectiv pierderea președinției Comisiei de IT din Camera Deputaților. Sărmaș a fost schimbat din funcția de președinte la cererea grupului de deputați PNL (a liderului Lucian Bode), cu deputatul Sorin Moldovan.

Conform surselor G4Media, ședința în care s-a votat schimbarea lui Sărmaș din funcție a fost convocată de președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, iar 23 de deputați liberali au votat favorabil, în timp ce 5 s-au abținut de la vot.

Sorin Moldovan vine din vechea gardă a PDL-iștilor din Bihor (filiera Vasile Blaga) și și-a obținut mandatul de deputat de pe listele PNL Cluj.  El era membru simplu în Comisia de IT a Camerei deputaților, este vicepreședinte al Comisiei pentru aparare, ordine publică şi siguranţă naţională și de asemenea și membru  al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Sabin Sărmaș a spus pentru G4Media că se aștepta să fie sancționat însă era de preferat ca în locul său la șefia „uneia dintre cele mai active comisii parlamentare să fie numit un bun profesionist în domeniul IT-ului, și nu om pus de Boc”.  El spune că e conștient că următorul pas va fi excluderea sa din PNL: „Cel mai probabil urmează să fiu exclus, dar sunt pregătit. Sunt hotărât să candidez la Primăria Cluj Napoca pentru că după 20 de ani orașul nostru are mare nevoie de prospețime și de o nouă direcție”.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.