ArticolePolitica

se pot face o mie de testări împotriva coronavirusului la Cluj

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, s-a întânit astăzi la Cluj, cu managerii de spitale. În cadrul unui briefing de presă a subliniat că la Cluj, capacitatea de testare pentru infecția cu noul coronavirus Covid 19 a ajuns la o mie de teste pe zi.

„Din toate discuțiile pe care le-am avut există capacitate de testre și tratament în spitalele din Cluj. S-a ajuns la o capacitate de o mie de testări pe zi, astfel că putem asigura testarea și pentru localități din jur” a spus Nelu Tătaru, citat de Actual de Cluj. 

Reamintim că pe întreaga regiune Transilvania, timp de aproape o lună, singurul loc unde erau procesate probele recoltate de la pacienți cu suspiciune de infecție cu Coronavirus a fost Spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca. Acesta avea o capacitate de doar 70 de probe pe zi, ceea ce a însemnat că în multe cazuri rezultatele testărilor au fost disponibile doar după mai multe zile de așteptare, având în vedere că aici ajungeau probe din toate județele din Transilvania. Între timp au mai fost puse în funcțiune și alte aparate de specialitate, atât la Spitalul de Boli Infecțioase cât și la Spitalul Județean de Urgență și la Institutul Oncologic, dar numărul limitat de kit-uri de testare limitează în continuare capacitatea de testare, prin comparație cu ce se întâmplă în alte țări, precum Germania sau Franța.

(Foto: INQUAM Photos George Calin)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.