ArticoleCoronavirus

Secții închise la Spitalul Județean din Bacău din cauza unor cazuri de infecție cu coronavirus/ În județ sunt 161 de persoane infectate și 17 decese

1 minute necesare pentru a citi articolul

Conducerea Spitalului Judetean de Urgență Bacău a dispus, duminică, închiderea secțiilor „Ortopedie” si „Medicină Internă” din cadrul spitalului, pentru o perioadă de 14 zile.

Măsura a fost instituită în urma identificării unor cazuri de infecție cu virusul SARS COV-19, la nivelul celor două secții, cazuri evidențiate de Direcția de Sănătate Publică Bacau, atât în urma testărilor RT-PCR, cât și după realizarea de anchete epidemiologice amanunțite în rândul unor pacienți și al familiilor acestora.

Potrivit comunicărilor DSP, cazurile de infecție descoperite în cele două secții provin din focar extern (focar cu debut în comunitate în data de 13 aprilie 2020, cu extindere ulterioară în respectivele secții – pacienți asimptomatici care nu au recunoscut, în declarațiile pe proprie răspundere, că au avut anterior contacte cu persoane infectate cu coronavirus).

La acest moment, cazurile menționate de infecții cu COVID19 au fost izolate, ele fiind transferate la secția „Boli Infecțioase” a SJU Bacău, precum și la Spitalul Municipal Onești, desemnat spital-suport în tratarea COVID-19 în județul Bacău.

Conducerea SJU Bacău a demarat o anchetă internă cu privire la situația înregistrată la secția „Ortopedie”.
Conform ultimelor informații oficiale, în județul Bacău sunt înregistrate 161 de persoane confirmate și 17 decese. În cadrul județului, cea mai afectată localitate este municipiul Moinești.

 

Sursa Foto: G4Media.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *