Articole

Secțiile de votare din Găgăuzia s-au închis. Rata de participare la vot este de 54,56%

1 minute necesare pentru a citi articolul

Secțiile de votare din Găgăuzia s-au închis iar până la ora 21:00 peste 53.000 de alegători s-au prezentat la urne. Rata de participare la vot a fost de 54,56%, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, scrie Ziarul de Gardă.

În Găgăuzia s-a desfășurat duminică turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan.

Cea mai înaltă prezență la vot se înregistrează la Chioselia Rusă (55,0%), Chiriet-Lunga (45,56%), Etulia (44,09%) și Bugeac (42,98%). Cea mai mică prezență la vot se înregistrează în Comrat (28,27%), Congazcicul de Sus (28,90%) și Farapontievca (30,78%).

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (CEC) a acreditat patru persoane în calitate de observatori internaționali din partea National Democratic Institute for International Affairs, Washington, sucursala Chișinău, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor guvernatorului (bașcanului) UTA Găgăuzia din 14 mai. În total, pentru acest scrutin, CEC a acreditat 79 de observatori internaționali.

Candidata Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, și candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Grigorii Uzun, luptă pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze.

Conform datelor finale publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, pentru Evghenia Guțul au votat în primul tur – 26,47% din alegătorii prezenți la urne, în timp ce pentru candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun – 26,40%.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *