Articole

Șeful Wagner Evgheni Prigojin a murit într-un accident de avion în Rusia

2 minute necesare pentru a citi articolul

Patronul Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis într-un accident de avion în Rusia, iar alte nouă persoane aflate la bord au murit și ele, transmmite BBC.

Evgheni Prigojin se afla printre pasagerii avionului prăbușit în regiunea Tver, scrie agenția de presă rusă TASS.

Rosaviatsia a demarat o investigație privind accidentul avionului Embraer care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri figurând Evgheni Prigozhin, a anunțat Rosaviatsia într-un comunicat.

„A fost lansată o anchetă privind prăbușirea unui avion Embraer care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Conform listei pasagerilor, printre aceștia figurează numele și prenumele lui Evgeny Prigozhin”, a precizat agenția.

Potrivit serviciului în limba rusă al Europa Liberă, momentul prăbușirii a fost surprins pe înregistrări video, care sunt publicate în special de canalele Telegram „Base” și Mash.

Avionul a căzut într-o zonă populată. Pe fotografiile publicate de la locul căderii poate fi văzut numărul de zbor, similar cu RA-02795.

Acesta este numărul avionului de afaceri care aparținea șefului PMC „Wagner” Evgheni Prigozhin.

Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că, potrivit datelor preliminare, la bord se aflau zece persoane, toate fiind ucise. Deocamdată nu există comentarii cu privire la cauzele prăbușirii avionului. Se susține că a fost demarată o anchetă.

Nu există încă niciun comentariu din partea structurilor lui Prigozhin. Canalul Zona Gri asociat cu PMC „Wagner” scrie că avionul ar fi fost „doborât de mijloace de apărare aeriană”.

„Base”, cu referire la datele Flightradar, scrie că avionul zbura dinspre Moscova.

Potrivit mai multor canale Telegram, Dmitri Utkin, unul dintre comandanții Wagner, se afla, de asemenea, la bord.

Cu exact 2 luni în urmă, unitățile Wagner conduse de Prigojin au organizat un marș armat asupra Moscovei, pe care autoritățile ruse l-au descris ca fiind o revoltă. Mai multe avioane și elicoptere ale forțelor armate ruse au fost doborâte în acest proces.

Dosarul penal deschis împotriva lui Prigozhin în timpul revoltei a fost închis, iar mercenarii Wagner au călătorit în Belarus în baza unui acord cu Alexander Lukașenko. Cu toate acestea, Prigozhin a continuat să își petreacă o mare parte din timp în Rusia.

La 21 august, a fost publicat un videoclip cu Prigozhin, în care acesta a declarat că se află în Africa și a anunțat recrutarea de noi mercenari.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.