Articole

Senatorii coaliției au depus amendamentul care crește grila de impozitare pentru locuințe cu 50%, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că senatorii din coaliţie au depus, luni, un amendament care modifică creşte grila de impozitare pentru locuințe cu 50% şi autorităţile locale îşi menţin coeficientul între 0,8 şi 2%, pentru valoarea taxelor şi impozitelor locale, relatează News.ro.

”Astăzi la Senat, depus de senatorii coaliţiei, este un amendament care modifică grila de impozitare, creşte această grilă cu 50% şi permite prin descentralizare autorităţilor locale”, a anunţat senatorul PSD,

El a explicat că, potrivit amendamentului, autorităţile locale ”îşi menţin acel coeficient pe care îl au între 0,8 şi 2%, pentru valoarea taxelor şi impozitelor locale”.

”Pot fi cazuri în care taxele locale să crească, pot să fie cazuri în care să scadă, este o decizie pe care pot să o ia fiecare din municipalităţi. Sunt municipalităţi care au 2% în acest moment procentul respectiv, chiar dacă va creşte grila cu 59% pot să ia decizia să scadă acest procent”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Oprea a mai spus că probabil miercuri prevederea va fi votată în plen.

„Dacă în Asociaţia Municipiilor se vine cu un alt punct de vedere şi la Camera Deputaţilor, împreună, colegii din coaliţie, consideră că pot face acea modificare, o pot face. Este o formulă, ce se modifică, baza sau procentele”, a mai declarat Oprea.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, întrebat luni cum va fi majorat impozitul pe proprietăţi, că primarii de municipiu au o altă viziune, o altă formulă de calcul, iar Asociaţia Municipiilor din România urmează să facă o propunere în acest sens.

Noua modalitate de impozitare pe proprietate, decisă de coaliție, ar putea duce la creșteri de 50% dar și mai mari ale impozitului pe locuință, este de părere vicepreședintele Asociației Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR). Acesta e explicat pentru Economedia.ro cum vor crește impozitele cu noua grilă.

Citește și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *