Articole

Sindicatul Europol şi Cosmin Andreică, obligați în instanță să nu mai folosească numele Europol / Sentința nu e definitivă / Au fost dați în judecată de Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii – Europol

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sindicatul Europol nu mai are dreptul să poarte acest nume, a stabilit Tribunalul București într-o sentință dată luni, 4 martie.

La o sesizare a Agenției Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii – Europol, Sindicatul Europol, liderul acestuia, Cosmin Andreică (foto) și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – I.C.I. Bucureşti sunt obligați să nu mai folosească denumirea „EUROPOL”, iar sindicatul și liderul lui trebuie să plătească 3.560 de euro, cheltuieli de judecată.

”Obligă pe pârâţii Sindicatul Europol şi Andreică Cosmin la încetarea oricăror activităţi de încălcare a drepturilor de proprietate industrială aparţinând reclamantei, în orice formă în care s-ar realiza aceasta, în mod special prin oferirea de produse şi/ sau servicii sub denumirea „EUROPOL” sau a unei denumiri similare şi/ sau prin utilizarea denumirii „EUROPOL” sau a unei denumiri similare în cadrul activităţilor de publicitate, pe internet, prin intermediul presei, al numelor de domeniu, pe documente etc. precum şi să retragă din domeniul public şi să distrugă orice materiale/ produse/ referinţe la servicii care conţin sau sunt oferite publicului sub denumirea „EUROPOL” sau sub o denumire similară. Obligă pârâta Sindicat Europol la îndeplinirea formalităţilor legale necesare pentru modificarea denumirii sale, astfel încât aceasta să nu mai conţină denumirea „EUROPOL” sau o denumire similară cu aceasta, în concordanţă cu petitul nr. 1 de mai sus, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Anulează numele de domeniu sindicateuropol.ro deţinut de pârâtul Andreică Cosmin şi obliga pe paratul ICI Bucureşti, în temeiul art. 34 din Regulamentul de înregistrare al domeniilor şi subdomeniilor la operarea anulării;

Obligă pe pârâţii Sindicat Europol şi Andreică Cosmin, în solidar, la publicarea pe cheltuiala lor a dispozitivului hotărârii pe platforma online a două publicaţii de circulaţie naţională.

Obliga pe pârâţii Sindicat Europol şi Andreică Cosmin la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 3560 de euro, echivalent în lei la data plăţii plus 300 de lei”, se precizează în sentință.

Decizia poate fi atacată prin apel , la Tribunalul Bucureşti Secţia a V a Civil.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.